Κάποια στιγμή βαριέσαι τα μαλλιά σου και θέλεις μια ανανέωση. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Να αλλάξεις χρώμα, να κάνεις ένα διαφορετικό χτένισμα ή…να κουρευτείς.

Ωραία όλα στην ιδέα, αλλά στην πράξη τι γίνεται; Κι αν τελικά δεν σου ταιριάζει καθόλου το κοντό μαλλί; Πώς θα τα ξαναμακρύνεις γρήγορα; 

Δες τι μπορείς να κάνεις, με τον πιο απλό τρόπο, για να δεις αν θα σου ταιριάξει το κοντό μαλλί, πριν πιάσει ο κομμωτής σου το ψαλίδι στα χέρια του.

Οπότε εσύ, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μολύβι και ένα χάρακα για να τσεκάρεις αν θα σου πηγαίνει αυτό το δυναμικό look.

Η λύση στο πρόβλημά σου βρίσκεται στον κανόνα των 5.5cm!  Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν σου ταιριάζει το κοντό κούρεμα ή όχι.

«Δημιουργός» του ο hairstyle trendsetter και product innovator, John Frieda, ο οποίος τονίζει ότι όλα βασίζονται στις γωνίες του προσώπου.

Ο John Frieda μελέτησε τα γυναικεία πρόσωπα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γωνία της σιαγόνας καθορίζει το κατά πόσο κάποια δείχνει καλύτερα με κοντά ή μακριά μαλλιά. Και επιμένει ότι τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα. 

Για να δοκιμάσεις τον κανόνα στο πρόσωπό σου, πάρε ένα μολύβι ή στυλό και τοποθέτησέ το κάτω από το πηγούνι σου οριζοντίως και μετά τοποθέτησε έναν χάρακα κάτω από το αυτί σου επίσης καθέτως.

Δες σε ποιο σημείο διασταυρώνονται μολύβι και χάρακας: Aν είναι λιγότερο από 5.5cm τότε κόψε τα μαλλιά σου κοντά, θα σου ταιριάζουν!