Το να μειώσετε τις θερμίδες που παίρνετε καθημερινά τρώγοντας αποτελεί για σας εφιάλτη; Αδυνατίστε κάνοντας… όνειρα ακολουθώντας τους παρακάτω απλούς τρόπους για να κάψετε περισσότερο λίπος, ενώ βρίσκεστε στο κρεβάτι.
         
•   Σηκωθείτε αργά
         
Ξεχάστε το πρωινό ξύπνημα για να τρέξετε στο  γυμναστήριο. Η καλύτερη ώρα για να ασκηθείτε είναι αμέσως μετά τη δουλειά. Πηγαίνετε κατευθείαν από το γραφείο στο γυμναστήριο και πιάστε τους αλτήρες, αφού η κίνησή σας αυτή μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό σας ρυθμό για 16 ώρες σύμφωνα με την International Journal of Sport Nutrition. Δεν είστε μέλος σε κάποιο γυμναστήριο; Κανένα πρόβλημα, συνεχίστε να κοιμάστε βαριά, ξυπνήστε αργότερα και τότε θα έχετε κάψει περισσότερο λίπος μέχρι το πρωί.


         
•   Πιείτε γάλα πριν κοιμηθείτε
         
Η καζεΐνη που περιέχει θα «ταΐσει» τους πεινασμένους σας μύες. Εκτός αυτού, η εν λόγω πρωτεΐνη αποδεσμεύεται σταδιακά, αφού η πέψη της διαρκεί πάνω από οκτώ ώρες, κρατώντας τον μεταβολισμό σε υψηλά επίπεδα ώστε να καίει λίπος όλη τη νύχτα. Το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ διαπίστωσε επίσης ότι η καζεΐνη ενισχύει τη σύνθεση πρωτεϊνών, η οποία βοηθάει τον οργανισμό να κάψει επιπλέον 35 θερμίδες την ημέρα για κάθε μυϊκό κιλό.
         
•   Κάντε κρύο ντους πριν τον ύπνο
         
Ένα παγωμένο ντους πριν τον ύπνο έχει τα ίδια αποτελέσματα με το γαλακτικό οξύ που έχουν οι μύες μετά το γυμναστήριο. Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE διαπίστωσε ότι 30 δευτερόλεπτα παγωμένου ντους είναι αυτό που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί το καφέ λίπος του σώματος, η ενεργοποίηση του οποίου καίει επιπλέον 400 θερμίδες ενώ βρίσκεστε στο κρεβάτι. Το κρύο νερό πρέπει να πέφτει στο κεφάλι, αφού το περισσότερο καφέ λίπος αποθηκεύεται στο πίσω μέρος του αυχένα και τους ώμους.
         
•   Πιείτε πράσινο τσάι
         
Ζεσταθείτε με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Τα φλαβονοειδή του πράσινου τσαγιού τονώνουν το μεταβολισμό και αν πιείτε τρία φλιτζάνια μέσα στην ημέρα τότε θα κάψετε 3,5% περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την αμερικανική Journal of Clinical Nutrition. Και μην ανησυχείτε για την περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Το πράσινο τσάι θα σας βοηθήσει να κρατηθείτε ξύπνιοι το πολύ μέχρι τις 10 το βράδυ όχι για όλη τη νύχτα.
         
•   Κατεβάστε τον υδράργυρο
         
Κλείστε τα σώματα του καλοριφέρ και αφαιρέστε τις θερμαντικές κουβέρτες. Έχει αποδειχθεί ότι κατεβάζοντας τον θερμοστάτη του καλοριφέρ κατά 4 βαθμούς Κελσίου τότε θα καίτε κατά τη διάρκεια της νύχτας 7% περισσότερες θερμίδες, καθώς ο οργανισμός καίει λίπος για να διατηρήσει την θερμοκρασία του σώματος σε σταθερά επίπεδα. Ξεκινήστε λοιπόν βγάζοντας τις κάλτσες πριν πέσετε στο κρεβάτι και ξαπλώστε στην πιο δροσερή πλευρά του στρώματός σας.