Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο ή φυτίνη
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3-4 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι



Εκτέλεση


Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται! Συνήθως τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι από τα πρώτα πράγματα που φτιάχνουμε.. Πάμε να δούμε μία εξαιρετική συνταγή για αφράτα και γευστικά πασχαλινά κουλουράκια!

Χτυπάμε το βούτυρο ή τη φυτίνη με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.

Χτυπήστε τα περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.

Μην ξεχάσετε να τα αλείψετε με ένα αυγό για να αποκτήσουν ωραίο ροδαλό χρώμα!



Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
Scroll To Top