Υλικά:

1,2 kg αρνάκι σπάλα
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
15 gr ρίγανη
1 kg πατάτες
Αλάτι, πιπέρι
600 gr διάφορες πράσινες σαλάτες
½ ματσάκι άνηθο
2 λεμόνια στυμμένα
150 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε το αρνάκι με το μισό ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και τα μυρωδικά για 2 ώρες στο ψυγείο.

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί αφού το έχουμε λαδώσει με το υπόλοιπο λάδι.
Τοποθετούμε στο ταψί το μαριναρισμένο αρνάκι μαζί με τα υγρά του και αλατίζουμε, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180° C) για 2 με 2:30 ώρες.

Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στους 190° C. Όταν είναι έτοιμο, αδειάζουμε τα υγρά του ψητού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να γλασάρουν.

Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, τα στραγγίζουμε καλά τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπόλ ενώ προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Σε ένα μικρότερο μπόλ βάζουμε τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο χτυπώντας συνέχεια το μίγμα μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και την ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε το αρνάκι, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και δίπλα βάζουμε λίγη από τη σαλάτα