Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 στήθη κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας
1 μικρό κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1/3 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου ή κρέατος
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​δενδρολίβανο
2 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια
¼ φλιτζάνι θρυμματισμένο μπλε τυρί
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι, ζεσταίνετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε το κοτόπουλο απ΄το τηγάνι και αφήνετε σε ζεστό μέρος.

Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να το κρεμμύδι να μαλακώσει.

Προσθέστε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσεκτικά ρίξτε το κρασί και το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο. Βάζετε πίσω το κοτόπουλο στο τηγάνι, αφήνετε να πάρει μια βράση για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Αφαιρέστε το καπάκι, προσθέστε τα σταφύλια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με καρύδια και μπλε τυρί.