Η Άνγκι Ντούντλεϊ, γνωστη ως Bakerella, μας έχει τέλεια συνταγή, γεμάτη σοκολάτα και μας κάνει να τρέξουμε στη κουζίνα μας.

Τι θα χρειαστούμε:

1⅓ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλιά βανίλια
1¼ φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο μπολ, χτύπησε ελαφρά τα στερεά υλικά. Πρόσθεσε τα υγρά συστατικά, αφού πρώτα τα έχεις ανακατέψει μαζί, και χτύπησε ελαφρά μέχρι ομογενοποιηθούν. Προσοχή μην ανακατέψεις πολύ διότι δεν θέλουμε να έχουμε χυλό. Ανακάτεψε και τις σταγόνες.

Ζέστανε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάλε ελάχιστο βούτυρο.

Βάλε στα 3/4 του φλιτζανιού μείγμα και ρίξε το στο τηγάνι, φτιάχνοντας pancakes. Οταν δεις πως σχηματίζει φυσαλίδες, γύρισε το από την άλλη.

Σέρβιρε ζεστό με ζάχαρη άχνη.

Για τη σάλτσα σοκολάτας: Ζέστανε την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε το βούτυρο, όταν αρχίζει να βράζει. Βγάλε από τη φωτιά και βάλε τις σταγόνες σοκολάτας. Αφησε το μείγμα για ένα λεπτό και έπειτα ανακάτεψε.

Βάλε τις τηγανίτες τη μία επάνω στην άλλη και ρίξε από πάνω τη σοκολάτα.