Υλικά:

700 γρ. βοδινό κιμά
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
400 γρ. ρύζι
500 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρι
200 ml ζωμό κότας
Αλάτι – πιπέρι
Θυμάρι φρέσκο
1 μέτρια γαλοπούλα (2 κιλά)

Εκτέλεση:

Σόταρε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά και σβήσε τα με το κρασί.

Πρόσθεσε το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μπαχαρικά.

Ρίξε και το ζωμό και άφησε λίγο βράσουν μέχρι να πιει το ρύζι τα υγρά.

Γέμισε τη γαλοπούλα που έχεις πλύνει και σκουπίσει καλά.

Ράψε την και βάλε την σε ταψί.

Την ψήνουμε τόσες ώρες όσα κιλά είναι.