Υλικά

1 κούπα πλιγούρι
1/2 κούπα σταφίδες
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
6 πιπεριές για γεμιστά και 3 ντομάτες
2 κούπες ζωμός από κότα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και βγάζουμε τα σπόρια (κρατάμε το καπάκι).

Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες βγάζουμε την σάρκα τους και κρατάμε τον χυμό τους σε ένα μπολ (κρατάμε το καπάκι).

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το πλιγούρι με το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράσει σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τις σταφίδες την σάρκα από την ντομάτα το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα , σκεπάζουμε το και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να μαλακώσει περίπου δεκαπέντε λεπτά.

Στην συνέχεια γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με ένα κουταλάκι και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και πασπαλίσουμε με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά

Δέκα λεπτά πριν φτάσουμε στον χρόνο που θα είναι έτοιμο το φαγητό αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα τα γεμιστά μας.