Υλικά:

½ kg γίγαντες
2 πρέζες baking soda
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κλωνάρι σέλερι
1 καρότο
700 gr ντομάτες
2 πρέζες ζάχαρη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 φλ. νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μούλιασε τους γίγαντες σε άφθονο νερό με τη baking soda για τουλάχιστον οκτώ ώρες.

Βάλε τους γίγαντες να βράσουν σε μπόλικο νερό για περίπου μισή ώρα.

Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.

Ζέστανε σε ένα τηγάνι το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο.

Πρόσθεσε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και μαγείρεψε για δέκα λεπτά.

Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, ρίξε τους βρασμένους γίγαντες σε ένα ταψί και ανακάτεψε με τη σάλτσα

Πρόσθεσε στο ταψί το υπόλοιπο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό και ψήσε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.