Υλικά

Για 2-4 άτομα

1.200 κοτόπουλου κομμένο σε μερίδες
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
225 γραμμάρια μανιτάρια
1 φλιτζάνι μπύρα της επιλογής σας
½ φλιτζάνι ζωμό κρέατος
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστο μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
Ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο απ΄όλες τις πλευρές.

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία. Ρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ροδίστε απ΄όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι.

Έπειτα ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και μειώνετε την εστία μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε τη μπίρα και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά στη μέση.
Προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μέλι και μουστάρδα, σιγοβράζουμε για περίπου πέντε λεπτά ακόμη. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά.
Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο (βεβαιωθείτε ότι αυτό το ταψί είναι κατάλληλο για ψήσιμο για φούρνο, αν όχι ρίχνετε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος) και ψήνετε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.

Σερβίρετε με ρύζι.