Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
300 γρ. ντοματάκια μικρά κομμένα στα 4
1 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμμένη
2 κ.σ. πάστα ελιάς
2 φιλέτα αντσούγιας
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι άσπρο κρασί
1 κ.γλ. μαντζουράνα
1 φλ. ανθότυρο τριμμένο

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.

2. Ρίχνουμε τις αντσούγιες και τις λιώνουμε με το πιρούνι, την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες και σβήνουμε με το κρασί.

3. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη μαντζουράνα και αφήνουμε να βράσουν.

4. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με ανθότυρο και σερβίρουμε ζεστά.