Υλικά:

500 γρ. ραβιόλια με γέμιση σπανάκι

Για τη σάλτσα

2 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι
1 φλ. γάλα
200 γρ. τυρί Fontina ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί
1 κρόκος αβγού
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ πολτός από τρούφα
αλάτι και πιπέρι
λίγες λεπτές φέτες από τρούφα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, γυρίζοντάς το συνέχεια με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα.

Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, το αβγό, την παρμεζάνα, τον πολτό τρούφας και λίγο αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τα ραβιόλια αμέσως με τη σάλτσα και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγες φέτες από την τρούφα.