Υλικά

1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά
200 γραμ. βερίκοκα ξερά
200 γραμ. ξερά δαμάσκηνα
200 γραμ. σύκα ξερά
200 γραμ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
200 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 φλιτζανάκι κρασί μαυροδάφνη
1 φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
Χυμός από μισό λεμόνι
3 φλιτζάνια νερό

Για το σιρόπι

Μισό φλιτζάνι μπράντι
Χυμός από μισό λεμόνι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και όταν κρυώσει προσθέτουμε το μπράντι και το χυμό λεμονιού.

Βάζουμε τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα σε μπολ με τη μαυροδάφνη και το μπράντι να μείνουν αρκετές ώρες, να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν, αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε όλα σε μικρά κομμάτια. Αναμειγνύουμε με την καρυδόψιχα, τα κάστανα και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες 7 εκ. περίπου και αλείφουμε την κάθε λωρίδα με το βούτυρο. Παίρνουμε δύο λωρίδες φύλλου τη φορά και βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση στην άκρη. Τυλίγουμε το φύλλο σε τρίγωνα και τα τοποθετούμε σε ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου και ενώ είναι ζεστές, τις περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.