Υλικά

2 κυδώνια
1/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο λιωμένο
½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
2 γαρύφαλλα
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
4 κόκκοι μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας


Εκτέλεση

Πλένουμε τα κυδώνια.

Κόβουμε τα κυδώνια σε τέταρτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.

Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνουμε πάνω από τα κυδώνια 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλας, 4 κόκκους μπαχάρι και 2 γαρύφαλλα.

Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζουμε τα κυδώνια στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Στα 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Γυρίζουμε τα κυδώνια από την άλλη πλευρά και τα βάζουμε να ψηθούν άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο από πάνω.

Μόλις κρυώσουν τα σερβίρουμε μαζί με την κρέμα σταφίδας.