Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλά, χωρίς πέτσα
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
500 γραμμάρια μικρές κόκκινες πατάτες, κομμένες σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, πάπρικα, σπόρους μάραθου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
50 γραμμάρια ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
170 γραμμάρια γιαούρτι 0%
μικρή χούφτα μαϊντανό ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελιές γεμιστές

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο. Ρίχνετε το φιλέτο κοτόπουλο κομμένο στη μέση μαζί με τα κρεμμύδια, πατάτες, τις ελιές και πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το σκόρδο, μπαχαρικά, λάδι, και το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Χύστε αυτό πάνω από όλα και απλώστε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνετε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο στα πρώτα 20 λεπτά. Προσθέστε τα αμύγδαλα για τα τελευταία 8 λεπτά του μαγειρέματος. Σερβίρετε σε μπολ με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι 0% και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.