Υλικά:

10 αυγά
1 kg αλεύρι γοχ
χυμός από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
1 κ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1 kg νερό
1 kg ζάχαρη
1 kg μέλι
2 κ. σούπας λάδι
250 gr. καρύδια
1 κ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάσε τα αυγά και χτύπησέ τα, ρίχνοντας σιγά-σιγά το λικέρ, το λεμόνι, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Μόλις ενωθούν τα υλικά, άρχισε να προσθέτεις το αλεύρι, κρατώντας λίγο για το πλάσιμο.

Ζύμωσε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη, κάλυψέ τη με μεμβράνη και άφησέ τη για μία ώρα να φουσκώσει.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί και πλάσε τις δίπλες.

Με έναν πλάστη άνοιξε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτάσει το πάχος του φύλλου περίπου στα τρία χιλιοστά.

Κόψε το φύλλο με ένα μαχαίρι σε λωρίδες και έπειτα σε ορθογώνια, σφίγγοντας το κέντρο τους ώστε να σχηματιστούν φιογκάκια.

Άρχισε να προσθέτεις τις δίπλες στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι προσεκτικά.

Γύρισέ τες αμέσως πλευρά και κράτησέ τες με ένα πιρούνι ελαφρώς κάτω από την επιφάνεια του λαδιού.

Μόλις πάρουν χρώμα, αφαίρεσέ τες και άφησέ τες σε μια σχάρα να στραγγίξουν.

Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό με τη ζάχαρη να ζεσταθούν και μόλις πάρουν βράση, αφαίρεσε από τη φωτιά, πρόσθεσε το μέλι και το λάδι, ανακάτεψε να διαλυθούν τα υλικά.

Πέρασε τις δίπλες από την κατσαρόλα με το σιρόπι και άφησέ τες πάλι στη σχάρα να στραγγίζουν.