Υλικά:

1/2 kg χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε 4 μπριζόλες (χωρίς κόκαλο)
¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
1½ φλ. τρίμμα ψωμιού
2 κ. σούπας κορν φλάουρ
¾ φλ. ηλιέλαιο
1 μικρό φινόκιο
6 σπαράγγια
½ μικρό κρεμμύδι
½ φλ. μαϊντανός
2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνη «χτύπα» ελαφρώς τις μπριζόλες, ώστε να απλώσουν.

Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά χτυπημένα και σε ένα τρίτο το τρίμμα ψωμιού ανακατεμένο με το κορν φλάουρ και αλατοπιπέρωσε και τα τρία μπολ.

Αλατοπιπέρωσε και τις τέσσερις μπριζόλες και μία- μία πέρασέ τες από τα τρία μπολ, ξεκινώντας από το αλεύρι, περνώντας στα αυγά και καταλήγοντας στο τρίμμα ψωμιού.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ηλιέλαιο και τηγάνισε τις μπριζόλες για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το φινόκιο λεπτοκομμένο, τα σπαράγγια σε φέτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.

Σέρβιρε τις τραγανές μπριζόλες με τη δροσερή σαλάτα.