Δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε κανείς που να θεωρεί εύκολο να κάνεις σεξ ενώ αντιμετωπίζεις προβλήματα ινομυαλγίας, αλλά μια έρευνα ήρθε να ξεκαθαρίσει την όποια θολούρα (δεν) υπάρχει.

Το Πανεπιστήμιο της Αλμερία, σε συνεργασία με το Journal of Advanced Nursing διεξήγαγε μια ποιοτική έρευνα σε 6 γυναίκες που πάσχουν από ινομυαλγία και έκανε την συσχέτιση με τη σεξουαλική τους ζωή.

Όλες τους εξήγησαν ότι οι πόνοι που προκαλούνται στην διάρκεια, αλλά και αρκετή ώρα μετά το σεξ τις αποτρέπουν να οδηγηθούν σε σεξουαλικές πράξεις. Μιλάμε άλλωστε για μια ασθένεια που το παραμικρό άγγιγμα μπορεί να προκαλέσει πόνο και μελανιά στο δέρμα, ενώ ορισμένες ίσως αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην διούρηση μετά το σεξ.

Σε συνδυασμό με αυτά, έρχεται και το ψυχολογικό κομμάτι, αφού οι ερωτώμενες γυναίκες είπαν ότι αντιμετωπίζουν αρνητικά το σώμα τους και αισθάνονται ως και ντροπή.

Επιπρόσθετα, μερικά φάρμακα που οδηγούν σε θεραπεία, δημιουργούν ξηρότητα στην περιοχή του κόλπου και μειώνουν διαρκώς την σεξουαλική επιθυμία. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναζητούν τη μοναξιά και να αντιμετωπίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.