Εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες συνδέουν τη χρήση κάνναβης με την εμφάνιση σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Μια νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο του Stanford, όμως, βρήκε ότι η χρήση κάνναβης συνδέεται με 20% περισσότερη σεξουαλική δραστηριότητα.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Journal of Sexual Medicine και βασίζονται στην ανάλυση περισσοτέρων από 50,000 Αμερικανών ηλικίας 25-45. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εξέτασε τη σχέση μεταξύ της μαριχουάνας και της σεξουαλικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών δείχνουν ότι 20 εκατομμύρια ενήλικες Αμερικανοί κάνουν χρήση μαριχουάνας και τα ποσοστά αυξάνονται καθώς όλο και περισσότερες πολιτείες νομιμοποιούν τη χρήση κάνναβης. Η χρήση της είναι ήδη νόμιμη σε 29 πολιτείες. Η γρήγορη και μαζική νομιμοποίηση έχει ωθήσει του επιστήμονες στη διερεύνηση όλων των ιδιοτήτων και των επιδράσεων της ουσίας.

Κάποιες μελέτες έχουν βρει ότι η ουσία επηρεάζει τον αριθμό σπερματοζωαρίων και τη στυτική λειτουργία του άνδρα, ενώ άλλες έχουν δείξει ότι ενεργοποιεί τη σεξουαλική διέγερση στον εγκέφαλο.

Για τους σκοπούς της νέας μελέτης οι συμμετέχοντες έπρεπε να απαντήσουν πόσες φορές έκαναν σεξ μέσα στο τελευταίο χρόνο καθώς και πόση μαριχουάνα κατανάλωσαν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η χρήση της μαριχουάνας βρέθηκε να αυξάνει τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυλή, το εκπαιδευτικό επίπεδο, το εισόδημα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις , την κατάσταση της υγείας και την οικογενειακή κατάσταση.

Το 24.5 % των ανδρών και το 14.5 % των γυναικών που χρησιμοποιούσαν μαριχουάνα δήλωσαν πιο συχνή σεξουαλική δραστηριότητα από αυτούς που δε χρησιμοποιούσαν. Για παράδειγμα, οι γυναίκες που δεν έκαναν χρήση μαριχουάνας ανέφεραν ότι έκαναν σεξ 6 φορές μέσα στο μήνα, ενώ όσες έκαναν χρήση της ουσίας είχαν σεξουαλικές επαφές κατά μέσο ορό 7.1 φορές μέσα στο μήνα.

Η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη στους άνδρες πάρα το γεγονός ότι οι προηγούμενες δημοσιεύσεις είχαν ενοχοποιήσει τη χρήση κάνναβης για την πρόκληση στυτικής δυσλειτουργίας. Οι μη χρήστες έκαναν σεξ 5.6 φόρες το μήνα κατά μέσο όρο ενώ ο μέσος όρος των χρηστών ανέβαινε στις 6.9 φορές. Μετά την ολοκληρωμένη ανάλυση των αποτελεσμάτων, οι συγγραφείς βρήκαν ότι η χρήση κάνναβης αύξανε τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά 20%, καθώς και ότι η αύξηση αυτή ίσχυε για όλους και όχι μόνο για τα άτομα που κάπνιζαν μαριχουάνα για να χαλαρώσουν πριν από το σεξ.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα ευρήματά τους δεν αποδεικνύουν κατηγορηματικά ότι η χρήση μαριχουάνας ενισχύει άμεσα τη σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά επισημαίνουν ότι θέτουν υπό αμφισβήτηση τα ευρήματα των προηγούμενων μελετών που υποστήριζαν το αντίθετο.

Πηγή: zougla.gr