Τα παιδιά εργαζόμενων μητέρων σύμφωνα με μελέτη φαίνεται να είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες, ενώ οι μητέρες που ασχολούνται τον απαραίτητο χρόνο με την ανάπτυξη των παιδιών τους «μεγαλώνουν γερά παιδιά».

Η μελέτη έγινε από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου και περιλάμβανε περισσότερα από 12.500 παιδιά ηλικίας 5 ετών. Σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας, τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων φαίνεται να καταναλώνουν περισσότερες ανθυγιεινές τροφές και να πίνουν περισσότερα αναψυκτικά, ενώ αφιερώνουν περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή, που φτάνει τουλάχιστον τις δύο ώρες τη μέρα.

Ακόμα, τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων πηγαίνουν συχνότερα στο σχολείο τους με σχολικό λεωφορείο ή το αυτοκίνητο των γονιών, σε σχέση με τα παιδιά των μαμάδων- νοικοκυρών τα οποία περπατάνε ή πάνε στο σχολείο με το ποδήλατο.

Εντύπωση προκάλεσε το εύρημα πως όσο πιο ευέλικτο είναι το ωράριο της εργαζόμενης μητέρας, τόσο πιο υγιές φαίνεται να είναι το στιλ ζωής του παιδιού.

Τα πορίσματα της έρευνας δεν πρέπει να σας τρομάξουν και να οδηγήσουν αυτόματα και απόλυτα στο συμπέρασμα ότι οι μητέρες πρέπει να σταματήσουν να εργάζονται, αλλά ότι χρειάζονται πολιτικές και προγράμματα για να υποστηριχθούν οι εργαζόμενες μητέρες και οι γονείς γενικότερα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Epidemiology and Child Health.