Τι κι αν έχει όλα τα καλά, το παιδί σας ζητάει συνεχώς περισσότερα, δηλώνοντας με τον τρόπο του ότι είναι ανικανοποίητο. Εκεί λοιπόν είναι που έρχεστε εσείς να του δείξετε ότι πρέπει οι προσδοκίες του να είναι σε πιο ρεαλιστική βάση:

  • Μην μπείτε ποτέ στη λογική ότι ευθύνεστε που το παιδί σας δεν είναι ευχαριστημένο με όσα έχει, όταν αντικειμενικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η δική σας ευθύνη είναι να του δώσετε να καταλάβει ότι δεν είναι υγιής και σωστή αυτή η λογική και πως κανένας δεν μπορεί να αποκτήσει τα πάντα.
  • Μην κατηγορείτε το παιδί ότι λειτουργεί εγωκεντρικά. Είναι δεδομένο ότι θα λειτουργεί έτσι λόγω ηλικίας και δεν αντιλαμβάνεται τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία της χώρας ή τον περιορισμένο οικονομικό προϋπολογισμό. Είναι κάτι που πρέπει να το διδάξετε εσείς.

  • Αποφύγετε να πηγαίνετε συχνά σε πολυκαταστήματα με το παιδί, αφού με τόσα εντυπωσιακά προϊόντα γύρω του, δεδομένα θα ζητήσει να του πάρετε πολλά από αυτά. Από εκεί και πέρα, όταν πρέπει να το πάρετε μαζί, ξεκαθαρίστε του από πριν ότι δε θα του πάρετε κάτι και ότι πάτε για άλλο λόγο εκεί.
  • Επίσης, ένας ακόμα λόγος που το παιδί πρέπει να βλέπει τηλεόραση με μέτρο είναι επειδή οι διαφημίσεις του δημιουργούν επίπλαστες ανάγκες. Καθημερινά προωθούνται πολλά προϊόντα, πολλά από τα οποία ακριβά, τα οποία θα θελήσει να αποκτήσει άμεσα.
  • Τέλος, εξηγήστε του ότι καλό παιχνίδι δεν είναι πάντα και το ακριβό και πως πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε, γιατί ακριβώς δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να έχουν όλα τα καλά όπως το μικρό σας.

Πηγή: mother.gr