Όλο το χρόνο αλλά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, η προστασία των ευαίσθητων ματιών των παιδιών μας από τον ήλιο πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία έχει ενοχοποιηθεί για μελλοντικά οφθαλμολογικά προβλήματα (π.χ. εκφύλιση ωχράς κηλίδας).

Δεν έχουμε λοιπόν, παρά να επιλέξουμε μαζί με το μικρό μας το ιδανικό για εκείνο ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Και όταν λέμε «ιδανικό» εννοούμε αυτό που έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

  • Είναι ασφαλές. Φροντίζουμε οι φακοί να είναι πλαστικοί και ο σκελετός άθραυστος έτσι ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Σχετικά με το σκελετό, προσέχουμε επίσης να είναι και σταθερός στο κεφαλάκι του, για να μη… του πέφτει! Μπορούμε είτε να καταλήξουμε είτε σε ένα ζευγάρι γυαλιά που διαθέτουν λάστιχο αντί για βραχίονες είτε σε κλασσικά γυαλιά που θα συνοδεύονται από κορδονάκι στο αγαπημένου του χρώμα.
  • Έχει ανοιχτόχρωμους φακούς. Δεν ξεχνάμε πως το μικρό μας πρέπει όχι μόνο στον ήλιο αλλά και στη σκιά, να φοράει τα γυαλιά του. Αν οι φακοί είναι σκουρόχρωμοι, σίγουρα θα το ενοχλούν, οπότε καλά θα κάνουμε να τους αποφύγουμε.
  • Φέρει τη σήμανση CE που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
  • Διαθέτει πιστοποίηση πως οι φακοί απορροφούν το 100% όλων των υπεριωδών ακτινών (UV-A και UV-B).