Μία έρευνα από την Ολλανδία, αναφέρει πως οι έγκυες γυναίκες που καταναλώνουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν ήσυχα μωρά.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη περιέχεται σε αρκετά ζωικά προϊόντα ενώ μπορείτε να την πάρετε ως συμπλήρωμα αν δεν καταναλώνετε κρέας και γαλακτοκομικά.

Οι επιστήμονες μέτρησαν αρχικώς τα επίπεδα της Β12 στο αίμα 4 χιλιάδων γυναικών που βρίσκονταν στην 12η εβδομάδα της κύησης. Στην συνέχεια ζήτησαν από τις γυναίκες αυτές, τρεις μήνες αφότου είχαν γεννήσει, να τους αναφέρουν πόσο ήσυχα ή ανήσυχα ήταν τα μωρά που έφεραν στον κόσμο. Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, οι γυναίκες που είχαν αυξημένα επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης, είχαν πιο ήσυχα μωρά. Η μελέτη αυτή έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες που αναφέρουν πως η Β12 παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου αλλά και του νευρικού συστήματος του εμβρύου.