Χωρίς αμφιβολία, οι γονείς αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους. Όμως υπάρχουν στοιχεία που έχουν αυτά, τα οποία πολύ θα ήθελαν να έχουν οι άνθρωποι που τα έφεραν στον κόσμο. Πάμε να δούμε πέντε από αυτά…

Την ανεμελιά τους: Εκ των πραγμάτων, οι ενήλικες έχουν πολλά στο κεφάλι τους και κάπου χάνουν τον αυθορμητισμό και την ανεμελιά τους. Αντίθετα, τα παιδιά λειτουργούν μονίμως έτσι, πολλές φορές και σε υπερβολικό βαθμό.

Τη χαλαρότητά τους: Τα παιδιά δεν αγχώνονται και δεν εκνευρίζονται με το παραμικρό όπως οι μεγάλοι, ενώ δεν έχουν στρατηγική στη συμπεριφορά τους απέναντι σε τρίτους.

Την περιέργειά τους:
Από μικρή κιόλας ηλικία αλλά και αργότερα, τα παιδάκια προσπαθούν να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους και συνεχώς πειραματίζονται. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή με τους γονείς τους που βιώνουν μια συμβατική και χωρίς εκπλήξεις καθημερινότητα.

Τη μεγαλοψυχία τους:
Το παιδί σας τσακώνεται με το φίλο του και τα βρίσκουν σε χρόνο dt. Σκεφτείτε πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στον κόσμο των μεγάλων σε ανάλογες περιπτώσεις…

Το θάρρος τους:
Λόγω ηλικίας, τα παιδιά έχουν θάρρος το οποίο ενέχει πολλές φορές και την άγνοια κινδύνου. Και πάλι όμως έχουν υπάρξει και θα υπάρξουν φορές που θα θέλατε να έχετε λίγο παραπάνω θάρρος για να ακολουθήσετε το δρόμο της καρδιάς, από το να πρυτανεύει μονίμως η λογική!

Πηγή: mother.gr