Τσάι: Ευεργετικές ιδιότητες και tips από την Τέτα Καμπουρέλη για να αυξήσετε τη θρεπτική του αξία!

Τσάι: Ευεργετικές ιδιότητες και tips από την Τέτα Καμπουρέλη για να αυξήσετε τη θρεπτική του αξία!
Το γνωρίζετε πως το τσάι έρχεται δεύτερο σε κατανάλωση ρόφημα στον κόσμο μετά το νερό; Κι όμως!
Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αντικαταστήσει τον καθημερινό καφέ με καλής ποιότητας τσάι. Μια από αυτούς είμαι κι εγώ! Τώρα μάλιστα είναι απαραίτητο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα που έρχονται!

Οι τέσσερις κύριοι τύποι τσαγιού είναι γνωστοί και είναι φυσικά το πράσινο, το άσπρο, το κόκκινο και το μαύρο. Θεωρούνται ως λειτουργικά τρόφιμα γιατί περιέχουν εκ φύσεως συστατικά, όπως τανίνες, συμπεριλαμβανομένων των κατεχινών, οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά στον οργανισμό, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη της καταστροφής των κυττάρων.

Έρευνες που έχουν ολοκληρωθεί συνιστούν ότι πίνοντας τέσσερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα, προσφέρουμε στον οργανισμό μας σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Το κάθε είδος τσαγιού έχει τη δική του ιστορία και έχει τις δικές του ευεργετικές ιδιότητες.

Μπορείτε να διαλέξετε όποιο είδος εσείς θέλετε ή απαιτούν οι ανάγκες σας, ωστόσο θα σας δώσω κάποια tips έτσι ώστε να αυξήσετε τη θρεπτική τους αξία.

Τι να κάνετε λοιπόν:

- Φτιάξτε τσάι με βραστό νερό το οποίο έχετε αποσύρει από την φωτιά ώστε να μην κοχλάζει.

- Προσθέστε λεμόνι στο τσάι, γιατί εκτός από ευχάριστη όξινη γεύση του προσδίδει και περισσότερη βιταμίνη C που είναι επίσης αντιοξειδωτική.

- Αντί για ζάχαρη βάλτε μέλι.

- Διαλύστε λίγο κρόκο Κοζάνης στο τσάι για να φτιάξετε ένα τονωτικό θερμαντικό ρόφημα με έξτρα αντιοξειδωτική σύνθεση.

Extra tip: Για να το αρωματίσετε ρίξτε ένα ξυλάκι κανέλας!

Καλή απόλαυση!

Από την Τέτα Καμπουρέλη




Scroll To Top