Μπείτε στην κουζίνα και πάρτε τα πιο κάτω τρόφιμα τα οποία έχουν την ιδιότητα να κάνουν τα μάτια να δείχνουν φρέσκα και ξεκούραστα.

Αναμφίβολα, οι μαύροι κύκλοι είναι κάτι που απασχολεί πολλές γυναίκες καθώς όσο τέλεια κι αν είναι η επιδερμίδα, η περιοχή των ματιών είναι ένα σημείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Κρέμες, κονσίλερ και μάσκες είναι μερικά από τα προϊόντα που μας βοηθούν να τους καταπολεμήσουμε. Σήμερα, θα μάθουμε καλύτερα, ευκολότερα και πιο φυσικά κόλπα για να τους εξαφανίσουμε.

Μπείτε στην κουζίνα και πάρτε τα πιο κάτω τρόφιμα τα οποία έχουν την ιδιότητα να κάνουν τα μάτια να δείχνουν φρέσκα και ξεκούραστα, παίρνοντας μακριά την άσχημη εικόνα της κούρασης.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιγηραντικά θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, το φυλλικό οξύ, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και η βιταμίνη Ε, που “φωτίζουν” το δέρμα και βοηθούν να υποχωρήσουν οι μαύροι κύκλοι.

Τοποθετήστε δύο φέτες ώριμου αβοκάντο κάτω από τα μάτια για μερικά λεπτά ή φτιάξτε μια μάσκα ενάντια στους μαύρους κύκλους πολτοποιώντας τρεις φέτες αβοκάντο και αναμειγνύοντας τον πολτό με πέντε σταγόνες αμυγδαλέλαιο.

 

 

Αγγούρι

Η δροσιά που προσφέρει το αγγούρι όταν το τρώμε στη σαλάτα είναι πασίγνωστη και με αντίστοιχο τρόπο μπορεί να λειτουργήσει και για το δέρμα, προσφέροντάς του μια «ανάσα» δροσιάς. Όταν τοποθετείται επάνω στο δέρμα, το αγγούρι προωθεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι μειώνει προσωρινά το πρήξιμο χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε δύο φέτες αγγούρι κάτω από τα μάτια και να τις αφήσετε να “δουλέψουν” για 10-15 λεπτά. Φροντίστε να έχετε τοποθετήσει προηγουμένως το αγγούρι στο ψυγείο για να είναι δροσερό.

Πατάτα

Το αγαπημένο συνοδευτικό για τα γεύματά μας ανακουφίζει τα κουρασμένα μάτια κυρίως χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει, η οποία προσδίδει λάμψη και σφριγηλότατα στο δέρμα και επίσης μπορεί να μειώσει τις λεπτές γραμμές.

Χρησιμοποιήστε τη όπως το αγγούρι, τοποθετώντας δύο φέτες ωμή πατάτα κάτω από τα μάτια για 10-15 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!