Προσοχή! Αυτά τα προϊόντα δεν πρέπει να βάζεις πότε στο πρόσωπο σου

Προσοχή! Αυτά τα προϊόντα δεν πρέπει να βάζεις πότε στο πρόσωπο σου

Είναι τόσο της μόδας οι DIY μάσκες προσώπου και τόσες πολλές οι συμβουλές ομορφιάς που πελαγώνεις.

Δεν ξέρεις αν τελικά κάνει καλό να βάλεις οδοντόκρεμα στο πρόσωπό σου ή όχι. Παρακάτω θα βρεις όλους του λόγους γιατί τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι απαγορευτικά για το πρόσωπό σου και πρέπει να τα αποφύγεις.

Οινόπνευμα

Υπάρχουν κοπέλες που ρίχνουν οινόπνευμα στα σπυράκια για να τα “κάψουν’. Το οινόπνευμα όμως προκαλεί την αφυδάτωση στο δέρμα γι’ αυτό προτίμησε καλλυντικά που έχουν μικρή περιεκτικότητα στο οινόπνευμα.

Λακ

Είτε το πιστεύεις είτε όχι υπάρχουν γυναίκες που ρίχνουν λακ στην επιδερμίδα τους για να σταθεροποιήσει το μακιγιάζ. Η λακ όμως κλείνει τους πόρους και έτσι δεν μπορεί να αναπνεύσει το δέρμα.

Οδοντόκρεμα

Ίσως να έχεις ακούσει πως στα σπυράκια πρέπει να βάλεις οδοντόκρεμα και ίσως να το έχεις δοκιμάσει κιόλας. Μπορεί το σπυράκι στην πραγματικότητα να ξεράθηκε αλλά το δέρμα σου δεν έγινε καλύτερο από αυτό. Το φθόριο και η μενθόλη βλάπτουν την επιδερμίδα και μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και εγκαύματα.

Βαφή μαλλιών

Μπορεί να είναι βολικό να βάφεις τα φρύδια σου την ώρα που βάφεις τα μαλλιά σου γιατί πετυχαίνεις το ίδιο χρώμα αλλά στην πραγματικότητα οι βαφές αυτές δεν προορίζονται για το πρόσωπο. Επένδυσε σε βαφές ειδικές για τα φρύδια να αποφύγεις ερεθισμούς.

Βαζελίνη

Την βαζελίνη την βάζεις συνήθως στα χείλη για να ενυδατωθούν αλλά είναι ακατάλληλο για ξηρή επιδερμίδα. Η Βαζελίνη κλείνει τους πόρους με αποτέλεσμα να γεμίζουν και να δημιουργούνται σπυράκια.

 

Scroll To Top