Τι είναι το double cleansing και γιατί πρέπει να το εφαρμόζουμε στην skincare routine μας

Τι είναι το double cleansing και γιατί πρέπει να το εφαρμόζουμε στην skincare routine μας

Το double cleansing είναι μια νέα τεχνική στη skincare routine, που προέρχεται από την Κορέα και τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο δημοφιλής.

Πρόκειται για τον διπλό καθαρισμό. Για να γίνει σωστά ωστόσο, έχει σημασία τι προϊόντα θα χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε ένα βαθύτερο, αλλά και σωστό καθαρισμό.

Μπορείτε να ξεκινήσετε στο πρώτο βήμα μ’ ένα λάδι καθαρισμού, ένα micellar ή ένα balm. Αυτά, θα αφαιρέσουν άμεσα κι αποτελεσματικά την πρώτη στρώση μακιγιάζ και αντηλιακού.

τη συνέχεια, εφαρμόστε ένα πιο ελαφρύ καθαριστικό, όπως ένα τζελ, μία κρέμα ή ένα γαλάκτωμα για να απομακρύνετε από την επιδερμίδα σκόνη και ρύπανση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δεύτερο βήμα στη μέθοδο του double cleansing πρέπει να είναι ήπιο και να μην περιέχει ενεργά συστατικά όπως βιταμίνη C ή οξέα, που μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα στην επιδερμίδα.

Τα οφέλη του διπλού καθαρισμού:

Αφαιρεί πλήρως τη ρύπανση (απαραίτητο αν ζείτε σε πόλη με καυσαέριο), το αντηλιακό, μακιγιάζ κλπ και αφήνει την επιδερμίδα πιο καθαρή και κατά συνέπεια πιο υγιή.

Σκεφτείτε ότι καθαρίζετε σωστά τον “καμβά” σας κάνοντας διπλό καθαρισμό. Επίσης, επιτρέπετε στα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε μετά (όπως οροί, ρετινόλη κλπ), να δράσουν πολύ καλύτερα.

Τι πρέπει να προσέξετε με το διπλό καθαρισμό;

Για κάποιες επιδερμίδες μπορεί ο διπλός καθαρισμός να είναι περιττός καθώς μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα pH της επιδερμίδας και να δημιουργήσει ανισορροπίες στον επιδερμικό φραγμό.

Αν για παράδειγμα έχετε πολύ ξηρό ή λιπαρό δέρμα και το παρακάνετε με το διπλό καθαρισμό, πιθανώς να παρατηρήσετε ερεθισμούς.

Για εσάς που έχετε κανονικό δέρμα και δεν μακιγιάρεστε πολύ, ίσως δεν χρειάζεστε double cleansing κάθε μέρα. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, δερματίτιδα, ή έκζεμα, καλό είναι να αποφεύγετε τελείως το διπλό καθαρισμό.

Σε κάθε περίπτωση μετά τον καθαρισμό θα πρέπει να κάνετε καλή ενυδάτωση για να επανέλθει η ισορροπία στην επιδερμίδα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top