Αυτά είναι τα όργανα με τα περισσότερα μικρόβια στο γυμναστήριο

Αυτά είναι τα όργανα με τα περισσότερα μικρόβια στο γυμναστήριο

 

Η τήρηση κανόνων υγιεινής στο γυμναστήριο θα σε έχει σίγουρα απασχολήσει. Το ίδιο και η καθαριότητα του χώρου και του εξοπλισμού. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι: Ο κόσμος που προπονείται αυξάνεται, ο ιδρώτας είναι περισσότερος και το σώμα πιο εκτεθειμένο. Όλες οι συνθήκες ευνοούν τα μικρόβια.

Υπάρχουν όμως κάποια σημεία του εξοπλισμού που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Σε αυτά κατέληξε η έρευνα που έκανε το fitraded που αξιολογεί τον εξοπλισμό των γυμναστηρίων. Αφού συγκέντρωσε τα δείγματα βακτηρίων από τρία διαφορετικά μεγάλα γυμναστήρια σε 27 διαφορετικά σημεία εξοπλισμού, τα τέσταρε βάσει ενός κριτηρίου: Τις μονάδες που σχηματίζουν αποικίες (CFU), δηλαδή, τον αριθμό των βιώσιμων βακτηριδιακών κυττάρων.

Τα αποτελέσματα ήταν περισσότερο από τρομακτικά: Πάνω από ένα εκατομμύριο μικρόβια ανά 6,5 τετραγωνικά εκατοστά σε κάθε κομμάτι του εξοπλισμού. Ιδιαιτέρως ελέγχθηκαν για εκείνα τα μικρόβια που προκαλούν δερματικές λοιμώξεις, μολύνσεις και άλλες ασθένειες.

Αυτά λοιπόν είναι τα πιο ανθυγιεινά μέρη του εξοπλισμού:
 

1. Ο διάδρομος: 1.333.432 CFU

Παραδόξως, ο διάδρομος βγήκε στην κορυφή. Με μέσο όρο 74 φορές περισσότερα βακτήρια από μια βρύση σε μια δημόσια τουαλέτα. Ως εξοπλισμός με αναμφίβολα την ελάχιστη επαφή με το δέρμα, ήταν έκπληξη που βρέθηκε πρώτο στην κατάταξη. Τα βακτήρια όμως δεν λένε ψέματα.

2. Ποδήλατο: 1.333.418 CFU

Ελάχιστα πιο κάτω ήταν το ποδήλατο. Αν αποτελεί αγαπημένο σου όργανο στο γυμναστήριο, να το σκουπίζεις πλέον καλά πριν και μετά τη χρήση. Έτσι, θα αποφύγεις την εξάπλωση των βακτηριδίων!

3. Ελεύθερα βάρη: 1.158.381 CFU

Κι όμως τα ελεύθερα βάρη που χρησιμοποιείς κάθε φορά είχαν 362 φορές περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top