Την καλύτερη αποκατάσταση μετά την προπόνηση την κάνει το σοκολατούχο. Όμως υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν ή πρέπει να μείνουν μακριά από το αγελαδινό γάλα. Και ευτυχώς υπάρχουν υποκατάστατα γάλακτος και εναλλακτικές, αν και αυτές διαφέρουν στα θρεπτικά συστατικά, το χρώμα, τη γεύση και την υφή.
Το γάλα από κάσιους είναι πιο κρεμώδες και πιο ήπιο στη γεύση του, ενώ δεν χρειάζεται να το στραγγίξεις απαραίτητα, όπως συμβαίνει με το γάλα αμυγδάλου.
Φυσικά είναι τέλειο για μια vegan διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά και λακτόζη.
Υλικά:

1 κούπα ανάλατα κάσιους μουλιασμένα στο νερό από το βράδυ
4 κούπες νερό
1-2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1 κ.σ. βανίλια
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Μούλιασε τα κάσιους μέσα σε νερό όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα σούρεσέ τα.
Τοποθέτησέ τα σε ένα μπλέντερ και πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά. Χτύπησε για περίπου 1 με 2 λεπτά μέχρι το γάλα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες.
 
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!