Με αυτή την άσκηση θα απαλλαγείς μια για πάντα από το άγχος!

Με αυτή την άσκηση θα απαλλαγείς μια για πάντα από το άγχος!

Για να καταπολεμήσεις το άγχος δεν φτάνει μόνο η σωματική άσκηση. Πρέπει να υιοθετήσεις μία πολύπλευρη προσέγγιση αντιμετώπισης που θα συνδυάζει τη γυμναστική με τον διαλογισμό και ίσως κάποια αγωγή που ενδέχεται να σου προτείνει ο γιατρός σου.

Αν, όμως, θέλεις να ξεκινήσεις από το στάδιο της άσκησης, εμείς σου έχουμε τη λύση.

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Games for Health Journal, η zumba είναι η απάντηση που ψάχνεις στην καταπολέμηση του άγχους.

Η δύναμη που χρειάζεσαι για να εκτελέσεις τις κινήσεις καθώς και το γεγονός ότι η φύση της περιλαμβάνει το στοιχείο της διασκέδασης, καθιστούν την καθιστούν μία από τις ιδανικότερες ασκήσεις κατά του άγχους.

Σε περίπτωση που το άγχος σε έχει εξουθενώσει πλήρως και δε μπορείς να παρακολουθήσεις κάποιο ομαδικό πρόγραμμα zumba εκτός σπιτιού, κάλεσε κάποια φίλη σου ή επιχείρησε μόνη σου να δεις σχετικά μαθήματα στο YouTube.

Άλλο ένα πλεονέκτημα της zumba επισημάνθηκε και από την European Journal of Sports Science όπου διαπιστώθηκε πως το 9% των γυναικών που παρακολουθούσαν σχετικά μαθήματα είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ στο 16% αυτών αυξήθηκε το αίσθημα αυτοεκτίμησης.

 

Scroll To Top