Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην προπόνηση με kettlebell

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην προπόνηση με kettlebell

Τα kettlebells αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο προπόνησης που αυξάνει τη μυϊκή σας δύναμη και σας κάνει να καίτε περισσότερες θερμίδες.

Πολλοί γυμναστές και αθλητές επωφελούνται από αυτό το βαρύ συμπαγές εργαλείο αλλά εάν είσαι αρχάριος θα πρέπει να προσέξεις να μην κάνεις λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό ή να μην σου προσφέρουν τίποτα, απολύτως.Μάθε ποια είναι τα 6 πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις σε μία προπόνηση με kettlebell.

Χρησιμοποιείς πολύ βαριά Kettlebells

Μπορεί να σου φαίνεται δελεαστικό να πιάσεις το βαρύτερο kettlebell και να κάνεις αιώρηση αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό ή να μην σου προσφέρει κανένα αποτέλεσμα. Όταν ξεκινάς με μεγάλο βάρος, πριν ακόμα προσαρμοστείς σε αυτό, βάζεις σε κίνδυνο τους μύες, τους τένοντες και τους συνδέσμους. Τα kettlebells δεν λειτουργούν όπως οι αλτήρες γιατί κάνουν διαφορετική κατανομή βάρους. Ξεκίνα να αποκτάς την τεχνική χωρίς βάρος μέχρι να την τελειοποιήσεις κι έπειτα ξεκίνα να σηκώνεις βάρος, σταδιακά.

Χρησιμοποιείς πολύ ελαφριά Kettlebells

Αν το βάρος δεν αποτελεί την παραμικρή πρόκληση για το σώμα σου τότε δεν γυμνάζεσαι και χάνεις τον χρόνο σου. Επιπλέον ένα πολύ ελαφρύ kettlebell σβήνει τα λάθη τεχνικής, οπότε το σώμα σου μαθαίνει να στηρίζει το βάρος του σε λάθος θέση. Όταν αργότερα δοκιμάσεις να σηκώσεις ένα βαρύτερο kettlebell η τεχνική σου θα είναι κακή και θα δυσκολευτείς να τη διορθώσεις.

Φοράς λάθος παπούτσια

Καλύτερα να αφήσεις τα παπούτσια του τρεξίματος στην πόρτα, επειδή θα σε εμποδίσουν να εκτελέσεις τις ασκήσεις σωστά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σόλες που χρησιμοποιούνται στα παπούτσια τρεξίματος συχνά δεν επιτρέπουν τη φυσική κίνηση των ποδιών κάτι που είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική απόδοση των ασκήσεων με kettlebells.

Κάνεις πολύ γρήγορα τις ασκήσεις 

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τις ασκήσεις που απαιτούν ένα ευρύ φάσμα κινήσεων. Εάν χάσεις τον έλεγχο με τα kettlebells, τον τραυματισμό τον έχεις βέβαιο.

Κάνεις πολλές επαναλήψεις

Ο υπερβολικός αριθμός των επαναλήψεων δεν είναι μόνο χάσιμο χρόνου αλλά είναι και επικίνδυνος. Όταν ξεκινάς μια προπόνηση με kettlebells περιορίσου σε πέντε επαναλήψεις για κάθε σετ. Αυτό θα σου επιτρέψει να  προσαρμοστείς σιγά-σιγά σε μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων με kettlebells με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Scroll To Top