Τι θα συμβεί στον οργανισμό μας αν δεν πιούμε μια μέρα καφέ

Τι θα συμβεί στον οργανισμό μας αν δεν πιούμε μια μέρα καφέ

 

Αν έχει τύχει να παραλείψετε μια ημέρα τον πρωινό καφέ σας, θα έχετε μάθει από πρώτο χέρι ότι οι παρενέργειες μπορεί να είναι αρκετά αισθητές και ενοχλητικές.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκαν το 2020 στο «StatPearls» αν δεν πιείτε καφέ δεν θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, θα αισθάνεστε κουρασμένοι, νωθροί, ζαλισμένοι και σωματικά αδύναμοι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερη καφεΐνη καταναλώνετε, τόσο πιο σοβαρή είναι η αλλαγή που θα βιώσετε, αλλά ακόμη και η αποχή από μικρές ποσότητες – μιλάμε για ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα – επίσης οδηγεί σε συμπτώματα στέρησης.

Τα συμπτώματα ξεκινούν σε 12 έως 24 ώρες μετά την τελευταία σας δόση καφεΐνης και μπορεί να διαρκέσουν έως και εννέα ημέρες, λέει η Sherry A. Ross, MD, ειδικός στην υγεία των γυναικών.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάλετε τον καφέ από τη ζωή σας.

Μάλιστα, μια μεγάλη ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκε το 2017 στο επιστημονικό περιοδικό BMJ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση καφέ δεν είναι απλά ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους (εκτός από τις εγκυμονούσες και τις γυναίκες που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κατάγματος), αλλά παρέχει επίσης μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Επομένως, το μυστικό είναι να καταναλώνετε καφέ με μέτρο, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι η ημερήσια κατανάλωση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 400 mg καφεΐνης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top