Η Kylie Jenner, η οποία είναι η απόλυτη trend setter  της εποχής μας, μοιράζεται συνεχώς στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της κρατώντας τους εκατομμύρια φαν της πάντα ενήμερους.

Αυτή τη φορά η διάσημη καλλονή  μοιράστηκε πριν από λίγες μέρες στα insta stories, το πρόγευμά της, λέγοντας ότι είναι ο αγαπημένος της συνδυασμός.

Συγκεκριμένα η Kylie μοιράστηκε μια φωτογραφία, που περιλάμβανε ένα avocado toast από ψωμί ολικής αλέσεως και ένα φλιτζάνι που περιείχε ζωμό οστών.

Σε περίπτωση που δεν είσαστε familiar με τον ζωμό οστών (bone broth), δεν ξέρετε τι είναι ή δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, είναι βασικά αυτό ακριβώς που νομίζετε.

Πρόκειται για τον ζωμό που προκύπτει μετά από το βράσιμο οστών ζώου (κόκαλα πουλερικών ή βόειου κρέατος), σε σιγανή φωτιά για περίπου 12 με 24 ώρες.

Όταν τελικά τα οστά σπάσουν ή λιώσουν από το βράσιμο, τότε απελευθερώνουν τα θρεπτικά τους συστατικά.

Η Kylie, αποκάλυψε πρόσφατα σε μια συνέντευξή της, πως πίνει δύο φλιτζάνια ζωμού οστών με λεμόνι και λεβάντα την ημέρα.

Δείτε πώς να το φτιάξετε:

Υλικά

    1 μοσχαρίσιο κότσι, κομμένο στα δύο
    μπόλικα κόκαλα, κομμένα
    κόκαλα από 2 κοτόπουλα ή 1 κιλό φτερούγες (τις πουλάνε και συσκευασμένες στο σούπερ μάρκετ)

Αρωματικά

    4-5 ξερά κρεμμύδια
    3-4 μεγάλα βιολογικά καρότα
    3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
    1 μικρή σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα
    2 μέτρια πράσα, χοντροκομμένα
    1 ματσάκι μαϊντανό, ολόκληρο
    1 ξύλο κανέλας
    1 κουτ. γλυκού κόκκους μπαχάρι μερικά καρφάκια γαρίφαλο
    1 μοσχοκάρυδο, σπασμένο (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα κόκαλα σε μια μεγάλη λεκάνη με άφθονο κρύο νερό και τα αφήνουμε για 1/2 ώρα ώστε να μουσκέψουν.

Μετά, τα πλένουμε και τα βάζουμε στην πιο μεγάλη μας κατσαρόλα (μαζί με τις φτερούγες). Τα καλύπτουμε με σχεδόν 5 λίτρα νερό και προσθέτουμε τα αρωματικά. Ζεσταίνουμε το νερό σε δυνατή φωτιά και, μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 5 ώρες, ξαφρίζοντας για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια.

Αν η στάθμη του νερού κατέβει πολύ, την αναπληρώνουμε με νέο νερό που να καλύπτει τα υλικά. Σουρώνουμε το ζωμό σε μεγάλη λεκάνη και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Μετά τον βάζουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το στερεοποιημένο λίπος στην επιφάνεια κι έτσι μένει ο ζωμός, πηχτός και ημιδιαφανής σαν ζελέ. Τον χρησιμοποιούμε αμέσως ή τον διατηρούμε στην κατάψυξη, μοιρασμένο σε νάιλον σακουλάκια τροφίμων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!