Το trick των τριών λεπτών που βοηθάει στην απώλεια βάρους

Το trick των τριών λεπτών που βοηθάει στην απώλεια βάρους

 

Υπάρχει ένα trick που εάν το εφαρμόζεις κάθε φορά που κάθεσαι στο τραπέζι για να φας μπορεί να αποδειχθεί άκρως αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους.

Πολλές φορές παρόλο που ο οργανισμός μας δεν έχει ανάγκη από τροφή, τον βάζουμε σε διαδικασία κατανάλωσης η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί μηχανισμούς που παράγουν μία τεχνητή πείνα που καταλήγει στην παχυσαρκία.

Για αυτό κάθε φορά που κάθεσαι στο τραπέζι, περίμενε τρία λεπτά πριν ξεκινήσεις να τρως. Αυτά τα τρία λεπτά αναμονής και ελευθερίας επιτρέπουν στον εγκέφαλο να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ορμόνες που σχετίζονται με το αίσθημα του κορεσμού, της ευχαρίστησης και της πείνας εκκρίνονται από τον εγκέφαλο.

Τα τρία λεπτά αναμονής επιτρέπουν στο μυαλό να πάρει τα ηνία, ελέγχοντας τα τρόφιμα τα οποία εισέρχονται στο σώμα μας. Αποφασίζει, δηλαδή, τι είναι σωστό για το σώμα και την υγεία μας.

Σε αυτά τα τρία λεπτά, παρατήρησε το περιεχόμενο του πιάτου σου. Βγάλε τη σάλτσα πάνω από το φαγητό. Μύρισε το πιάτο σου. Πάρε τις απαραίτητες αποστάσεις από αυτό ώστε να νιώσεις ότι ελέγχεις τα ένστικτά σου.

Αναρωτήσου αν αυτό που περιέχει το πιάτο θα σου κάνει καλό, αν περιέχει κάτι που δεν σε ευχαριστεί και τόσο, αν παραείναι πλούσιο σε θερμίδες και ενδεχομένως μπορείς να το αφήσεις στην άκρη. Αναρωτήσου για το κατά πόσο πεινάς πραγματικά. Είναι θεμελιώδες. Είναι παράλογο να ξεκινάς φαγητό χωρίς να έχεις πεινάσει. Λειτουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο, θα νιώσεις μεγαλύτερη ευχαρίστηση και σίγουρα δε θα πάρεις κιλά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top