Όταν ο σκύλος σας μαδάει υπερβολικά

Όταν ο σκύλος σας μαδάει υπερβολικά

 

Οι σκύλοι χάνουν τρίχωμα για πολλούς λόγους. Είναι μια φυσική διαδικασία πολύ σημαντική για τον σκύλο. Με αυτό τον τρόπο κρατούν το τρίχωμα και το δέρμα τους υγιές.

Πρέπει να πέσει το παλιό τρίχωμα ώστε στην θέση του να βγει καινούριο. Ωστόσο δεν χάνουν όλοι οι σκύλοι την ίδια ποσότητα τριχώματος και με την ίδια συχνότητα.

Τριχόπτωση που σχετίζεται με τη φυλή

Ορισμένες φυλές μαδάνε όλο το χρόνο, όπως τα μπόξερ ή τα πιο κοντά σκυλιά, ενώ άλλες, όπως οι Huskies ή οι Akitas, συνήθως μαδάνε το μεγαλύτερο μέρος του τριχώματός τους δύο φορές το χρόνο.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα σκυλιά με πιο πυκνό τρίχωμα μαδάνε περισσότερο, αλλά αυτό συνήθως δεν ισχύει. Τα περισσότερα σκυλιά με πυκνό τρίχωμα έχουν εποχές που μαδάνε περισσότερο όταν ο καιρός αλλάζει.

Τριχόπτωση λόγω προβλημάτων υγείας

Θα πρέπει να ανησυχείτε εάν παρατηρήσετε αύξηση της τριχόπτωσης, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από:

  • Κνησμός
  • Ανώμαλη τριχόπτωση
  • Δερματικές βλάβες
  • Σημάδια γενικευμένης ασθένειας

Εάν δείτε αυτά τα συμπτώματα, το σκυλί σας πρέπει να δει έναν κτηνίατρο για διάγνωση και θεραπεία.

Εάν η τριχόπτωση είναι αφύσικη, όπως με διαταραχές του θυρεοειδούς, διαβήτη ή κακή διατροφή, μπορεί να βοηθηθεί βελτιώνοντας την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας. Τα ζώα που έχουν ξηρό δέρμα, πιτυρίδα ή δερματικές παθήσεις θα έχουν την τάση να έχουν περισσότερα προβλήματα απόρριψης επίσης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top