Πώς να διατηρήσετε τον χώρο που δουλεύετε στο σπίτι τακτοποιημένο σύμφωνα με τη Marie Kondo

Πώς να διατηρήσετε τον χώρο που δουλεύετε στο σπίτι τακτοποιημένο σύμφωνα με τη Marie Kondo

 

Υπάρχει μια guru γκουρού της τάξης, η οποία να βγάζει εκατομμύρια μεταδίδοντας τις γνώσεις της και να έχει διακριθεί παγκοσμίως, φτάνοντας να γίνει άρθρο μέχρι και στο Forbes.

Ο λόγος για τη Γιαπωνέζα, Marie Kondo, η οποία έχει γίνει διάσημη και πλούσια, διδάσκοντας την τάξη μέσω μιας συγκεκριμένης μεθόδου που ανέπτυξε (KonMari Method), η οποία βασίζεται στις ιαπωνικές αξίες και στόχος της είναι να σε βοηθάει να περιβάλλεσαι με πράγματα που προκαλούν χαρά.

Η Marie Kondo αυτή τη φορά απευθύνεται σε όλους όσους δουλεύουν από το σπίτι και θέλουν να διατηρούν τον χώρο τους καθαρό και ταχτοποιημένο.

Αν μένεις σε μικρό σπίτι, γεγονός που σημαίνει πως δεν έχεις πολλές επιλογές για το πού θα δουλέψεις, προσπάθησε να κρατήσεις τον χώρο εργασίας σου στο σπίτι όσο πιο τακτοποιημένο γίνεται.

Ειδικότερα, έχε μόνο τα πράγματα που θα χρειαστείς στη δουλειά σου και τίποτα άλλο στον χώρο σου, τα οποία μπορείς να τα έχεις τοποθετήσει σε μία συγκεκριμένη θέση.

Αν δεν έχεις γραφείο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρές συρταριέρες ή κάποια τσάντα με χωρίσματα για να αποθηκεύεις τα πράγματά σου.

Πέρα, όμως, από τα εργαλεία της δουλειάς σου, μπορείς να προσθέσεις ένα και μόνο μικρό αντικείμενο που θα σου φέρει χαρά, είτε είναι μία φωτογραφία, ένα βάζο ή ένα κερί. Επιπροσθέτως, επειδή θα βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο για πολλές ώρες και για να μη νιώθεις εγκλωβισμένη, μπορείς να ξεκινήσεις μία ρουτίνα, με την οποία θα έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις τη διάθεσή σου.

Για παράδειγμα, με το που ξεκινάς τη δουλειά σου, μπορείς να ανάψεις ένα φως γραφείου ή ένα κερί, το οποίο θα σβήσεις τη στιγμή που θα τελειώσει το ωράριό σου. Εναλλακτικά, μπορείς να αλλάξεις τα ρούχα σου, επιλέγοντας ένα πιο άνετο outfit, να βάλεις μουσική διαλογισμού ή να βγεις μία βόλτα για να αλλάξεις παραστάσεις και να κάνεις τη μετάβαση από τη δουλειά στον προσωπικό σου χώρο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

Scroll To Top