Πώς να εξαφανίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη;

Πώς να εξαφανίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη;

Το μπάνιο, μαζί με την κουζίνα, είναι οι δύο χώροι του σπιτιού που απαιτούν την περισσότερη φροντίδα, από άποψη καθαριότητας. Η υγιεινή τους είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων.

Για το λόγο αυτό, συστήνεται να καθαρίζεις το μπάνιο και την κουζίνα σου σε συχνή βάση, ενώ 1- 2 φορές κάθε μήνα συστήνεται να κάνεις γενική καθαριότητα. Έτσι, θα νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά ότι οι κανόνες υγιεινής στο σπίτι τηρούνται κατά γράμμα. Ωστόσο, τι γίνεται, όταν παρατηρήσεις σημάδια από κιτρινίλα στη λεκάνη της τουαλέτας;

Η κιτρινίλα στη λεκάνη είναι πιθανό να σημαίνει ότι έχει συσσωρευτεί πουρί στην τουαλέτα. Όταν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο, πρέπει να δράσεις άμεσα για να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα.

Είσαι έτοιμος/ -η να μάθεις πώς θα εξαφανίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη και θα κάνεις το μπάνιο σου να μυρίζει καθαριότητα;

Μαγειρική σόδα & Λεμόνι


Ίσως να γνωρίζεις ήδη πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά της μαγειρικής σόδας στον καθαρισμό του σπιτιού. Πρόκειται για ένα φυσικό καθαριστικό, αρκετά ήπιο προς τον άνθρωπο και με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η μαγειρική σόδα καθαρίζει, γυαλίζει και εξαφανίζει άσχημες οσμές. Αυτοί είναι και κάποιοι βασικοί λόγοι, για τους οποίους το καθάρισμα μπάνιου με σόδα θεωρείται πολύ καλή και οικονομική λύση για να μοιάζουν οι επιφάνειες σαν καινούριες. Πώς θα καθαρίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη της τουαλέτας με σόδα; Η διαδικασία είναι απλή.

Για αρχή, πασπάλισε ένα στρώμα σόδας πάνω στα τοιχώματα της λεκάνης. Άφησε τη να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα και το επόμενο πρωί τρίψε καλά τη λεκάνη με μια βούρτσα/ σκουπάκι που χρησιμοποιείς μόνο για την τουαλέτα. Αν το αποτέλεσμα δε σε ικανοποιεί, δοκίμασε να φτιάξεις ένα μείγμα από φρέσκο λεμόνι και σόδα, το οποίο θα αφήσεις να δράσει για άλλη μια νύχτα. Το επόμενο πρωί, επανάλαβε το τρίψιμο και το πουρί θα εξαφανιστεί.Λευκό Ξύδι

Το ξύδι είναι ένα πολύ οικονομικό υλικό, το οποίο βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Το προσθέτουμε στο φαγητό για να γίνεται πιο εύγευστο και προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία μας. Ήξερες, όμως, ότι είναι και ένα καλό καθαριστικό για τις επιφάνειες του σπιτιού; Πράγματι, το ξύδι, αν και είναι οξύ, θεωρείται ακίνδυνο για τον άνθρωπο και γι’ αυτό έχει μπει στην καθημερινότητα μας τόσο δυναμικά. Όσο για το λευκό ξύδι, το άρωμα του είναι κάπως πιο διακριτικό και αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται καταλληλότερο για τον καθαρισμό του σπιτιού.

Πώς θα σε βοηθήσει να εξαφανίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη της τουαλέτας; Αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δε φαίνεται πολύ σοβαρό, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις από μόνο του. Από την άλλη πλευρά, αν θεωρείς ότι η συσσώρευση της κιτρινίλας είναι πολύ μεγάλη, συνδύασε το ξύδι με λίγη μαγειρική σόδα.

Φτιάξε ένα μείγμα με μπόλικο ξύδι και λίγη σόδα και άπλωσε μια στρώση στη λεκάνη. Άφησε το να δράσει για μια νύχτα και μετά τρίψε καλά τα τοιχώματα με μια σκληρή βούρτσα για την τουαλέτα. Αν είναι ανάγκη, επανάλαβε τη διαδικασία και δεύτερη φορά.


Scroll To Top