Πώς να φροντίσετε τα φυτά στο μπαλκόνι σας

Πώς να φροντίσετε τα φυτά στο μπαλκόνι σας

 

Το να φροντίσεις τα φυτά στο μπαλκόνι σου δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύεις. Ειδικά αν έχεις τη σωστή βάση. Διάβασε τα παρακάτω έξι tips και γίνε η καλύτερη σε αυτό, χωρίς να χρειαστεί να γίνεις κάποιου είδους guru της κηπουρικής.

Επίλεξε δροσερές, ελαφριές γλάστρες

Όταν ο ήλιος κυριολεκτικά ψήνει τα πάντα, αυτό σημαίνει ότι υπερθερμαίνει και τα φύλα, το χώμα και τις ρίζες των φυτών σου. Αν επιλέξεις μια σκούρα, μεταλλική γλάστρα, παίρνεις το ρίσκο να υπερζεσταίνονται τα φυτά σου. Οι γλάστρες σε light χρώματα, με αρκετό πάχος θα τα βοηθήσει να μη ζεσταθούν πολύ. Όσον αφορά τα υλικά, οι γλάστρες από terra-cotta ή οι πήλινες, μπορεί να φαίνονται όμορφες, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αντικατάστησέ τες με άλλες από ρητίνη, υαλοβάμβακα ή πολυαιθυλένιο.

Γλάστρα που φαίνεται ξηρή, δε θα ζήσει για πολύ

Φρόντισε οι γλάστρες των εξωτερικών φυτών σου να έχουν τρύπες, αλλά και ένα πιατάκι από κάτω για να μη λερώνεται το μπαλκόνι σου. Φρόντισε να είναι υγρό το πιατάκι, να έχει πάντα λίγο νερό κάτω κάτω.

Διάλεξε το κατάλληλο χώμα

Αγόρασε χώμα σε σακούλα από κάποιο φυτώριο για τα φυτά σου, γιατί το να πάρεις χώμα από τον κήπο (το δικό σου ή του γείτονα) δεν είναι η καλύτερη λύση. Φρόντισε το χώμα αυτό να είναι κατάλληλο για φυτά εξωτερικού χώρου, ώστε να είναι ελαφρύ και να επιτρέπει στα φυτά να αναπνέουν και να αφήνει το νερό να φτάνει μέχρι τις ρίζες τους.

Να τα λιπαίνεις συχνά

Ακόμα και αν το χώμα που χρησιμοποίησες έχει μέσα λίπασμα, είναι σημαντικό να ρίχνεις λίγο ακόμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις γλάστρες σου. Δε χρειάζεται να ψάξεις πολύ, απλά προμηθεύσου ένα κατάλληλο για φυτά εξωτερικού χώρου σε γλάστρα.

Περιποιήσου τα συχνά

Ξεκίνησε από το να τριμμάρεις τα ξεραμένα ανθάκια στο φυτό. Αυτό βοηθάει το φυτό να αναπτυχθεί. Αν το φυτό σου αναπτυχθεί προς μια κατεύθυνση που δε θέλεις, κλάδεψε το ελαφρώς για να του δώσεις το σχήμα που θέλεις. Μην κόβεις ποτέ πάνω από το ένα τρίτο του φυτού.

Πότιζε τα όσο χρειάζεται

Όσο ο καιρός ζεσταίνει, ίσως χρειαστεί να τα ποτίζεις και κάθε μέρα. Αν έχεις δύσκολα φυτά, όπως βασιλικός ας πούμε, θα χρειαστεί να ψάξεις κάποια πιο εξειδικευμένα tips. Έχε στο μυαλό σου ότι ακόμα και τα παχύφυτα δεν θα είναι πολύ χαρούμενα αν μείνουν αρκετές μέρες χωρίς

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top