Rolf Snoeren: Το σπίτι του σχεδιαστή του οίκου Viktor & Rolf στο Άμστερνταμ είναι μια όαση χρωμάτων

Rolf Snoeren: Το σπίτι του σχεδιαστή του οίκου Viktor & Rolf στο Άμστερνταμ είναι μια όαση χρωμάτων

 

Τα χρώματα σε έναν χώρο όταν συνδυάζονται σωστά και μπερδεύονται με ξεχωριστά διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να δημιουργήσουν ένα σπίτι που μοιάζει με έργο τέχνης.

Κάτι που φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του φανταστικού σπιτιού του σχεδιαστή Rolf Snoeren στο Άμστερνταμ.

«Δεν θέλουν όλοι να ζουν σε ένα μοντέρνο λευκό κουτί» λέει ο σχεδιαστής στο περιοδικό Architectural Digest που φωτογράφισε το εντυπωσιακό σπίτι.

Ο Snoeren των Viktor & Rolf ζει με τον σύζυγό του σε ένα σουρεαλιστικό -όπως και ο οίκος μόδας του- σπίτι που του υπενθυμίζει καθημερινά να μην ξεχνά το παιδί που κρύβει μέσα του.

Όταν αγόρασαν το ρετιρέ σε ένα κτίριο που παλιά ήταν τράπεζα μπροστά στο Emperor’s Canal του Άμστερνταμ, ο σχεδιαστής και ιδρυτής του Studio Job, Job Smeets ανέλαβε την ανακαίνιση και τη διακόσμηση.

Η κύρια πόρτα του σπιτιού είναι φτιαγμένη από ρητίνη σε φανταχτερό καφέ διακοσμημένο με ένα σχέδιο ξύλου σε 3d που την κάνει να μοιάζει με πύλη παιδικού κάστρου.

Το καθιστικό διαθέτει ένα τζάκι μπροστά στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο διακοσμητικό σε σχήμα στόματος ώστε οι φλόγες της φωτιάς να μοιάζουν σαν να ξεπηδούν ανάμεσα στα δόντια.

Η βιβλιοθήκη μοιάζει με το πρόσωπο ενός ρομπότ και η κουζίνα μοιάζει να είναι φτιαγμένη από χάρτινο τούβλο. Όπως αναφέρει ο Smeets «δεν είναι αρκετά λειτουργική αλλά για ανθρώπους που δεν μαγειρεύουν είναι μια όμορφη κουζίνα».

Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ένα wallpaper με εφέ πέτρας και ένα ύφασμα με σχέδια ενός ολλανδού καλλιτέχνη.

Η σκάλα που βρίσκεται στην τραπεζαρία οδηγεί σε μια ταράτσα σε σχήμα καρδιάς που δεν φαίνεται από τον δρόμο εξαιτίας των περιορισμών της UNESCO στην αρχιτεκτονική των σπιτιών πάνω στο κανάλι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

 

Scroll To Top