Βοηθήστε να πάει ένα παιδί σχολείο αγορά αγοράζοντας ένα skateboard- έργο τέχνης

Βοηθήστε να πάει ένα παιδί σχολείο αγορά αγοράζοντας ένα skateboard- έργο τέχνης

 

Το Skateistan είναι μία πρωτότυπη μη κερδοσκοπική οργάνωση στην Καμπούλ και ιδρύθηκε με σκοπό να ενδυναμώσει τα παιδιά του Αφγανιστάν (και κυρίως τα μικρά κορίτσια) και να τους διδάξει πως το skateboard μπορεί να τους φέρει πιο κοντά στην εκπαίδευση.

Αυτό που ξεκίνησε το 2007 ως ένα ad-hoc skate session έχει εξελιχθεί σε ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τώρα 2.500 μειονεκτούντα παιδιά κάθε εβδομάδα στα τέσσερα σχολεία του στο Αφγανιστάν, την Καμπότζη και τη Νότια Αφρική.

Η φιλανθρωπική οργάνωση ετοιμάζεται τώρα να κατασκευάσει ένα skatepark και ένα σχολείο στην πόλη Bamyan του Αφγανιστάν, όπου τα ιστορικά αγάλματα του Gautama Buddha καταστράφηκαν από τους Ταλιμπάν το 2001.

Συμμετέχοντας σε αυτήν την πρωτοβουλία, το The Skateroom, ένα brand με έδρα τις Βρυξέλλες που φτιάχνει limited edition skateboards σχεδιασμένα από καλλιτέχνες, δωρίζει το 25% των κερδών σε κοινωνικά έργα.

«Επιλέγουμε καλλιτέχνες που θέλουν να υποστηρίξουν την αποστολή μας, που θέλουν να ασχοληθούν με το Skateistan και ίσως ακόμη και να σκεφτούν να πάνε στο Αφγανιστάν μαζί μας», λέει ο ιδρυτής του Skateroom, Charles-Antoine Bodson, αναφερόμενος σε μια συνεργασία με τον Paul McCarthy που συγκέντρωσε 200.000 $ για το σχολείο του Skateistan στη Νότια Αφρική.  

Η τελευταία συνεργασία του Skateroom είναι με τη γκαλερί David Zwirner, το MoMA Design Store και τον καλλιτέχνη Raymond Pettibon.

Πρωταγωνιστής της πανκ σκηνής της Καλιφόρνιας στη δεκαετία του 1980, τα έργα του Pettibon που μοιάζουν με κινούμενα σχέδια - No Title (You have a Clear…) και No Title (The Bright Flatness)  - έχουν εμπνεύσει δύο αποκλειστικές εκδόσεις (350 και 750 ευρώ).

Και τα δύο έχουν σχεδιαστεί για να κρεμαστούν ως έργα τέχνης και είναι διαθέσιμα για παραγγελία, με σκοπό να συγκεντρωθούν 50.000 $ για το σχολείο Bamyan του Skateistan.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top