«Και η αγάπη… σε ποιο σπίτι μένει;»: Το παιδικό παραμύθι για το τραύμα του διαζυγίου

«Και η αγάπη… σε ποιο σπίτι μένει;»: Το παιδικό παραμύθι για το τραύμα του διαζυγίου

               
«Και η αγάπη… σε ποιο σπίτι μένει;»

Το παραμύθι, «Και η αγάπη… σε ποιο σπίτι μένει; », της Φρόσως Φωτεινάκη δίνει το πιο σπουδαίο αντίδοτο στο τραύμα του διαζυγίου: την υποστήριξη, τη σύνδεση, την αλήθεια, την αγάπη.

Αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο για τον ενήλικα που θέλει να διδάξει στο παιδί την ψυχική ανθεκτικότητα, την αυθεντικότητα, και που επιθυμεί να συνδεθεί, να επικοινωνήσει, να βοηθήσει το παιδί να βρει ένα νόημα που θα το οχυρώσει στη δίνη του διαζυγίου.

Μια ιστορία που απευθύνεται ακόμη και στο παιδί που οι γονείς του δεν έχουν χωρίσει, ώστε να καλλιεργηθεί η κοινωνική του ευφυΐα και να αποκτήσει θετική στάση προς τη διαφορετικότητα, καθώς και την ικανότητα να εκφράζει τα δύσκολα συναισθήματά του στους γονείς του και στους ενήλικες που εμπιστεύεται.

Ένα παραμύθι που θα μιλήσει στην καρδιά των παιδιών και μέσω της διαδικασίας ταύτισης με τους ήρωες θα τους προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο για τον νου και την ψυχή, έναν τρόπο να αφουγκραστούν τον εαυτό τους, να αναγνωρίσουν το πώς αισθάνονται, αλλά και να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα στους ενήλικες.


Οπισθόφυλλο

Όταν οι γονείς χωρίζουν, η αγάπη σε ποιο σπίτι μένει;
Στο σπίτι του μπαμπά ή στο σπίτι της μαμάς;
Ο Ιορδάνης νιώθει στενοχωρημένος από την ημέρα που του είπαν οι γονείς του πως θα πάρουν διαζύγιο.
Ωστόσο, η ενσυναίσθηση που δείχνουν αλλά και η μαγική δύναμη που του δίνει η αδελφή του Νεφέλη φέρνουν ηρεμία στην ψυχή του... και λάμψη στα μάτια του!


 Συγγραφέας

Η Φρόσω Φωτεινάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια, αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε με έπαινο τις μεταπτυχιακές της σπουδές καθώς και την ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Θυμάται πάντοτε τον εαυτό της να μαγεύεται από την ανθρώπινη ψυχή. Από την Αθήνα στο Εδιμβούργο της Σκοτίας και πάλι πίσω, αναζητά μέσα της αλλά και γύρω της τον τρόπο να ενδυναμώσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Ως θεραπεύτρια, μιλώντας με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ανακαλύπτει σταθερά πως η ηρεμία της ψυχής έρχεται όταν βιώνουμε τα αυθεντικά μας συναισθήματα, όταν βρίσκουμε τις λέξεις να μιλήσουμε για αυτά, «όταν βάζουμε σε λόγια την ιστορία μας». Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Και η αγάπη... σε ποιο σπίτι μένει; αποτελεί μια απολύτως αληθινή ιστορία διαζυγίου, μια ιστορία που η ίδια εύχεται να είχε διαβάσει ως παιδί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top