Γλύπτης δημιούργησε ένα εντυπωσιακό άγαλμα για τα 30α γενέθλια του Conor McGregor

Γλύπτης δημιούργησε ένα εντυπωσιακό άγαλμα για τα 30α γενέθλια του Conor McGregor

Τα γενέθλιά του έχει στις 14 Ιουλίου ο Conor McGregor, ο οποίος γίνεται 30 ετών και ένας Λιθουανός γλύπτης Edgar Askelovic, για να τον τιμήσει δημιούργησε ένα υπερρεαλιστικό άγαλμα που απεικονίζει τον διάσημο αθλητή των πολεμικών τεχνών.

Η αξία του αγάλματος υπολογίζεται στα περίπου 65.000 δολάρια. Είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο και σιλικόνη και ζυγίζει 112 κιλά. Ο καλλιτέχνης χρειάστηκε πέντε μήνες για να το κατασκευάσει. Για να πετύχει την ομοιότητα δεν πόζαρε για αυτόν ο αθλητής, παρά μόνο χρησιμοποίησε φωτογραφίες.Το άγαλμα με το όνομα «Άτλας» θα εκτίθεται στην γκαλερί JD Malat του Λονδίνου από τις 14 Ιουλίου -τη μέρα των γενεθλίων του Conor McGregor - ως τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν θα δοθεί ως δώρο στον αθλητή. Ο Ασκελόβιτς είπες πως προγραμματίζει να φτιάξει άλλες δύο εκδοχές του γλυπτού, μία προκειμένου να πουληθεί και μία για μελλοντικές εκθέσεις.

Μάλιστα ο γλύπτης δήλωσε: «Είναι τιμή για μένα που ο Conor αποδέχτηκε το δώρο. Είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας, όχι μόνο ένας μεγάλος αθλητής, αλλά ένας οραματιστής. Θεωρώ φυσιολογικό πως κάποιος αποφάσισε να τον αποθανατίσει με αυτό τον τρόπο. Εξαρτάται πως θέλει να τον δει ο καθένας. Μπορείς να το δεις σαν φυλακισμένο, σαν Θεό ή σαν ένα απλό άνθρωπο. Μου αρέσει ο Conor McGregor, νιώθω πως είναι η αδελφή ψυχή μου».

 

Scroll To Top