Η Meghan Markle έχασε στη δικαστική διαμάχη με τη Daily Mail

Η Meghan Markle έχασε στη δικαστική διαμάχη με τη Daily Mail

Η βρετανική δικαιοσύνη έχασε τελικά την τελευταία δικαστική μάχη κατά του ομίλου της Mail On Sunday και του MailOnline.

Θυμίζουμε πως η Markle είχε μηνύσει την Associated Newspapers Limited (ANL), εκδοτική εταιρεία της εφημερίδας και της MailOnline, για άρθρο του Φεβρουαρίου του 2019 όπου αναπαρήγαγε τμήματα χειρόγραφης επιστολής της προς τον πατέρα της.

Επιπλέον, καταλογίζει στη Mail on Sunday ότι «ενήργησε ανέντιμα», παραποιώντας την επιστολή. Στην προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι της εφημερίδας είχαν υποστηρίξει ότι η δημοσίευση αποσπασμάτων ενός κειμένου συνιστά σύνηθη δημοσιογραφική πρακτική.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε ότι η προσωπική επιστολή προς τον πατέρα της, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα, δεν ήταν παραποιημένη και τόνισε πως η Meghan έχει δώσει το δικαίωμα σε εκδοτικό οίκο να την συμπεριλάβει σε βιβλίο που γράφτηκε για εκείνη και τον σύζυγό της πρίγκιπα Harry.

Το ξέσπασμα του Harry

Μαζί με την αγωγή ήρθε το ξέσπασμα του συζύγου της, πρίγκιπα Harry, κατά των έντυπων μέσων ενημέρωσης για «αμείλικτη προπαγάνδα» με αναφορές στο οικογενειακό του παρελθόν και τον διασυρμό που είχε βιώσει η μητέρα του πριγκίπισσα Diana στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων.

Από την πλευρά της, η «Mail on Sunday» είχε απορρίψει όλες τις σε βάρος της κατηγορίες και δήλωνε ότι έχει αποδείξεις από την πλευρά του πατέρα της Markle, οι οποίες θα αποτελέσουν κομμάτι της υπερασπιστικής γραμμής. Αυτό σημαίνει ότι ο πατέρας της Meghan ήταν αυτός που έδωσε το γράμμα της κόρης του στην εφημερίδα.

Ο 75χρονος Markle είχε στείλει γράμμα στην κόρη του εξηγώντας της ότι, για λόγους υγείας, δεν μπορεί να παραστεί στον γάμο του ζευγαριού τον Απρίλιο του 2018.

Τότε ο πρίγκιπας Harry του έστειλε ένα γράμμα στο οποίο του έλεγε ότι έχει βλάψει την κόρη του και δεν τον ρώτησε για την υγεία του.

Και τότε ο  Thomas Markle απάντησε γραπτώς: «Δεν έχω κάνει τίποτα για να βλάψω την Meghan ή κάποιον άλλο ... Λυπάμαι που η καρδιακή προσβολή που υπέστην είναι... ταλαιπωρία για σένα».

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top