Η Meghan Markle κέρδισε τη δίκη ενάντια στη Mail on Sunday για την επιστολή του πατέρα της

Η Meghan Markle κέρδισε τη δίκη ενάντια στη Mail on Sunday για την επιστολή του πατέρα της


Τη δίκη για πνευματική ιδιοκτησία που εκκρεμούσε για δημοσίευση τμημάτων μιας επιστολής που είχε στείλει στον πατέρα της, κέρδισε η Meghan Markle.

Να θυμίσουμε ότι η Δούκισσα του Sussex, μήνυσε για πρώτη φορά την Associated Newspapers και συγκεκριμένα, τον εκδότη του Mail on Sunday το 2019 για τη δημοσίευση αποσπασμάτων της «ιδιωτικής και εμπιστευτικής» επιστολής στον πατέρα της, Thomas Markle, σε πέντε άρθρα που δημοσιεύθηκαν τόσο σε έντυπη όσο και σε απευθείας σύνδεση.

Την Τετάρτη λοιπόν, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως η Meghan Markle είναι η μοναδική ιδιοκτήτρια, που έχει τα πνευματικά δικαιώματα της εν λόγω επιστολής που εστάλη στον Thomas Markle τον Αύγουστο του 2018.

Και αυτό διότι η εκδότρια εταιρεία των tabloid φυλλάδων είχε υποστηρίξει πως η δούκισσα του Sussex δεν είχε γράψει μόνη της το γράμμα, ύστερα από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου τον Φεβρουάριο περί παραβίασης της ιδιωτικότητας και των πνευματικών δικαιωμάτων. Και την εικασία αυτή τη στήριξαν στο ότι η δούκισσα του Sussex είχε γράψει το γράμμα μαζί με τον Jason Knauf, πρώην διευθυντή του γραφείου επικοινωνίας του Παλατιού του Kensington, πράγμα που ο τελευταίος αρνήθηκε.

Αυτό που φαίνεται ότι είχε συμβεί είναι ότι η Markle είχε δείξει το γράμμα στον σύζυγό της και στον Knauf περισσότερο για υποστήριξη παρά για να ζητήσει βοήθεια στο να το συντάξει. Με αυτό το σκεπτικό,. η δούκισσα του Sussex ορίστηκε ως η κύρια και μοναδική κάτοχος και ιδιοκτήτρια του γράμματος, με αποτέλεσμα η δημοσιοποίησή του να θεωρείται παραβίαση ιδιωτικότητας της και των προσωπικών δεδομένων της.

Τον περασμένο Μάρτιο το δικαστήριο είχε επιβάλλει στις προαναφερθείσες εφημερίδες να δημοσιεύσουν ανακοίνωση, αναφέροντας τι είχε συμβεί και τι είχαν κάνει εναντίον της δούκισσας του Sussex. Επίσης, ο πρίγκιπας Harry είχε λάβει μια συγγνώμη από την εκδότρια εταιρεία για αβάσιμες και συκοφαντικές δηλώσεις που είχαν κάνει οι εφημερίδες, ισχυριζόμενοι ότι σνόμπαρε το σώμα των Βασιλικών Ναυτικών όταν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ως ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top