Ο ρόλος του Jack Dawson στην ταινία «Τιτανικός» ήταν εκείνος που ουσιαστικά, έκανε τον Leonardo DiCaprio τον απόλυτο «σταρ» του Hollywood το 1997.

Ωστόσο, σήμερα ο σκηνοθέτης της ταινίας, James Cameron αποκαλύπτει πως ο ηθοποιός παραλίγο να χάσει τον ρόλο μέσα από τα χέρια του στην οντισιόν.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο GQ, η Kate Winslet είχε επιλεχθεί εξ αρχής για τον ρόλο της Rose Dewitt Bukater. Δεν ίσχυε όμως το ίδιο για τον 22χρονο τότε, Leonardo DiCaprio.

«Ο Leo γοήτευσε τους πάντες, όταν μπήκε στο σετ, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Οπότε, του είπα “ας δούμε πώς θα είναι η χημεία σου με την Kate”», εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Ο ηθοποιός όμως, θεώρησε πως αυτό σήμαινε ότι θα συναντιούνταν ξανά κάποια στιγμή για να τους δει μαζί ο Cameron.

Ο σκηνοθέτης από την άλλη, από την πρώτη κιόλας στιγμή ήθελε να ηχογραφήσουν οι δύο πρωταγωνιστές μαζί τις πρώτες δύο σκηνές των ρόλων τους.

«Εκείνη την ώρα, μου λέει “εννοείς να διαβάσω;” και του απαντάω “ναι”. Τότε μου σφίγγει το χέρι και μου λέει “ω, δεν διαβάζω, ευχαριστώ που πέρασα”», υποστηρίζει ο James Cameron.

«Μετά επέμεινα και μου λέει “περίμενε, μου λες πως αν δεν διαβάσω, δεν καταλαβαίνω τον ρόλο;” και του απαντάω “Ω ναι. Αυτή είναι μια σπουδαία ταινία που θα πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου. Οπότε, δεν θα τα καταφέρω αν πάρω μια λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Οπότε ή διαβάζεις ή δεν θα πάρεις μέρος”», αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!