Έχοντας περάσει δια πυρός και σιδήρου για να μπουν αισίως οι 23 παίκτες στο σπίτι του MasterChef 4, έρχονται σήμερα για να διαγωνιστούν στο πρώτο Mystery Box και να ολοκληρώσουν την ημέρα τους με ένα ιδιαίτερο Τεστ Δημιουργικότητας.

Το πρώτο Mystery Box πάντα διεγείρει την ανυπομονησία αλλά και τη φαντασία των διαγωνιζομένων. Με ένα κουτί Ματριόσκα ή κοινώς γνωστή Μπάμπουσκα, οι 23 του διαγωνισμού θα μαγειρέψουν με δική τους και μόνο ευθύνη επιλογής.

Τα πράγματα όμως έρχονται να δυσκολέψουν για το πρώτο Τεστ Δημιουργικότητας. Η επιλογή από τον νικητή του πρώτου Mystery Box του φετινού διαγωνισμού, για το ποιος θα μαγειρέψει ποια από τις 3 εκδοχές ενός παραδοσιακού πιάτου, έρχεται να ξεκαθαρίσει το μαγειρικό τοπίο για τους 3 Μέντορες.

Χωρίς να μασάει τα λόγια του ο νικητής του Mystery Box μοιράζει με ωμή και πολύ ξεκάθαρη αιτιολόγηση στους υπόλοιπους 22 τις εκδοχές της συνταγής. Ο ίδιος, έχοντας κερδίσει το πλεονέκτημα να βρίσκεται στον εξώστη, σκιαγραφεί τους μαγειρικούς χαρακτήρες αποσαφηνίζοντας τις κινήσεις τους στην κουζίνα του MasterChef 4. Ο νικητής όμως του Τεστ Δημιουργικότητας θα κερδίσει ένα μοναδικό πλεονέκτημα, που δίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του MasterChef.

Στο τέλος της ημέρας οι chef, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, επιβεβαιώνουν ότι τα πιάτα, που δοκίμασαν, φανερώνουν ένα πολύ ανεβασμένο γαστρονομικό επίπεδο. Όμορφα στημένα πιάτα, γεμάτα έμπνευση και δημιουργικότητα, οδηγούν τους φιλόδοξους μάγειρες του διαγωνισμού, από την πρώτη κιόλας μέρα, σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, γεμίζοντας όμως με αυτόν τον τρόπο με μεγάλες προσδοκίες τους κριτές του διαγωνισμού.

Η απόφαση για την επιλογή των τριών αδύναμων προσπαθειών είναι αρκετά δύσκολη αλλά οι λεπτομέρειες, που έκαναν τη διαφορά, βοηθούν τους κριτές να αποφασίσουν τους πρώτους, που θα διαγωνιστούν για την παραμονή τους στο παιχνίδι.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!