Τιμητική διάκριση για τη Μαριάννα Λάτση – Στο πλευρό της η οικογένειά της

Τιμητική διάκριση για τη Μαριάννα Λάτση – Στο πλευρό της η οικογένειά της

Ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του LSE βράβευσε την κυρία Μαριάννα Λάτση, σε μια τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων LSE Νίκος Σοφιανός και η Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith, ενώ η παρουσίαση του βραβείου προς την κ. Λάτση έγινε από τη Γενική Γραμματέα του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων LSE Ελένη Δουνδουλάκη.

«H ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς γιατί βραβεύουμε μια εξέχουσα προσωπικότητα που παράλληλα είναι και συναπόφοιτός μας» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Σοφιανός και πρόσθεσε: «Στο πρόσωπο της κυρίας Μαριάννας Λάτση βραβεύουμε την Αριστεία, σε όλες τις εκφάνσεις της».

Συγκινημένη, η κ. Λάτση αφού παρέλαβε το βραβείο πραγματοποίησε μια ομιλία σε έντονα προσωπικό τόνο με εκτεταμένες αναφορές στον πατέρα της, Ι. Λάτση, φράσεις του οποίου προβάλλονταν σε video-wall στο φόντο της ομιλίας.

Η κ. Λάτση έκανε μνεία και στη μητέρα της και την υποστήριξη που της παρείχε, αναφέρθηκε στους καθηγητές της στο LSE με ξεχωριστή λεπτομέρεια για τον καθένα, μίλησε για τον πατέρα της και πώς την ενέπνευσε, για τον σύντροφο της ζωής της, Νίκο Κούρκουλο, που έχασε από καρκίνο και για τη δημιουργία του κέντρου ημερήσιας νοσηλείας Ν. Κούρκουλος και την προσφορά του.Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, με την μπροστινή σειρά της αίθουσας να καταλαμβάνουν οι δικοί της άνθρωποι: η μητέρα της Εριέττα Λάτση, ο γιος της Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και η κόρη της Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Έλλη Στάη, η Χριστιάνα Καίσαρη, η Ελένη Κόκκαλη, η Ελένη Κούρκουλα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης και πολλοί άλλοι.Scroll To Top