Υλικά

2 αυγά

250 γρ. κοκκοποιημένη ζάχαρη

125 ml γιαούρτι

60 ml σπορέλαιο

50 γρ. άμυλο καλαμποκιού

Ξύσμα 1/2 λεμονιού

200 γραμμάρια αλεύρι

150 γραμμάρια φράουλες

1 φακελάκι μαγιά

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει λευκό και αφράτο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι χύνεται αργά, συνεχίζοντας να χτυπάμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το άμυλο καλαμποκιού και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Βάζουμε τις φράουλες στη επιφάνεια και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πριν ξετυλίξετε. Λίγο πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε το κέικ δαμάσκηνου με φράουλα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!