Δροσερή και υγιεινή γρανίτα από ζουμερές φράουλες που θα λατρέψετε!

Υλικά

2 φλ. τσαγιού ώριμες φράουλες
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού χυμός λεμονιού
1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής

Αφαιρούμε από τις φράουλες τα κοτσάνια και τις πλένουμε με άφθονο  νερό. Σε βαθύ μπολ λιώνουμε τις φράουλες με τα χέρια ή με πιρούνι. Ρίχνουμε στον πολτό τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Για να γίνει πιο αφράτη η γρανίτα, μετά από τις 2 ώρες τη βγάζουμε από την κατάψυξη, και την ανακατεύουμε ξανά, για να ξεσβολιάσει.

Ξαναβάζουμε το δοχείο στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με καλαμάκια. Διακοσμούμε με φράουλα στο χείλος του ποτηριού ή και μερικά φύλλα δυόσμου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!